BINNENKORT! meer informatie over onze activiteiten.

Vrijwilliger worden? dan komen wij graag met jou in contact.

IK WIL VRIJWILLIGER WORDEN

Wijk voor elkaar

…..

Samen in beweging en samen genieten in ons sportieve buurthuis SV Helios. Dat is waar we voor
gaan. Zodat we een actievere, veiligere en socialere wijk krijgen. Een wijk voor elkaar.
Al vijf jaar lang komen buurtbewoners, scholieren, vrijwilligers en anderen samen om te bewegen, te
leren, te eten en te genieten. Samen met verbindingscentrum de Fontein en de 5hoek bieden wij in
de wijken Colmschate-Noord, Colmschate-Zuid en de Vijfhoek diverse activiteiten aan. Bijvoorbeeld:

Ontmoeten (koffie middag, samen eten)

·      Lifestyle Change
·      Sporten en bewegen
·      Valpreventie
·      Hybride leren

En nog véél meer, Doe je ook mee?

 

Klaverjassen

Elke dinsdag van 13:00 tot 16:00 uur gezellig potjes klaverjassen met een bak koffie of thee.

Tuinieren

Ben jij een buitenmens en geniet je ook zo van een groene omgeving? Wij hebben een prachtige complex waar je samen je passie en energie in kwijt kunt.

Muziek

Op elke woensdag avond om 19:30 uur kun je samen met anderen je muzikale talent een poduim geven.

En op donderdag ochtend van 09:30 tot 11:00 uur dansen tot dat je er bij neervalt

Samen eten

El Barrio, vrijdagavond wordt onze kantine omgetoverd tot een ware restaurant. Wijkbewoners kunnen tegen een laag tarief gezellig “spaanse” avond beleven waar eten en drinken centraal staat.

Tuinieren

Ben jij een buitenmens en geniet je ook zo van een groene omgeving? Wij hebben een prachtige complex waar je samen je passie en energie in kwijt kunt.

Klaverjassen

Elke dinsdag van 13:00 tot 16:00 uur gezellig potjes klaverjassen met een bak koffie of thee.

Samen eten

El Barrio, vrijdagavond wordt onze kantine omgetoverd tot een ware restaurant. Wijkbewoners kunnen tegen een laag tarief gezellig “spaanse” avond beleven waar eten en drinken centraal staat.

Muziek

Op elke woensdag avond om 19:30 uur kun je samen met anderen je muzikale talent een poduim geven.

En op donderdag ochtend van 09:30 tot 11:00 uur dansen tot dat je er bij neervalt

Lifestyle Change

Het leven is te kort om er niet te genieten.

 Wat wil jij bereiken? Bij alle activiteiten staat gezondheid, bewegen en onderlinge steun centraal. Jij bepaalt wat je wilt en wij helpen je om jouw doelen te bereiken! Zo ontstaat er een aanpak die we ‘Lifestyle Change’ noemen. Velen gingen je voor. Ontdek je kracht, ontdek je talent.

Velen gingen je voor. Bijvoorbeeld om:

 ·       Mensen te leren kennen

·       Fitter te worden

·       Gezonder te eten

·       Ervaring op te doen

·       Af te vallen

·       Zich veiliger te voelen

Onze zelfontwikkelde Lifestyle Change methodiek is bewezen effectief: uit de praktijk blijkt dat het werkt. Lees de ervaringen
Wijk voor elkaar biedt een groot sport- en beweegaanbod voor leden van de vereniging, buurtbewoners, jeugd, ouders, werknemers en andere doelgroepen.

Kom gerust langs. Wij zijn elke dag van 09.00 tot 23.00 uur open.

 

WIJKGERICHTE GEZONDHEIDSBEVORDERING….

Partners verzamelen, samen sta je sterker

 

Lifestyle Change is een experiment in het nieuwe werken. Wijkgerichte gezondheidsbevordering, ook wel community benadering genoemd, is een structurele, integrale en gebiedsgerichte aanpak met als doel het versterken van gezondheid en welzijn van bewoners in een wijk, buurt of stad. Kernwoorden zijn participatie en het versterken van de eigen kracht van inwoners. Uitgangspunt is de nieuwe definitie van gezondheid: Het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.  

Als je aansluit bij wat voor mensen belangrijk is, heb je de grootste kans dat mensen in beweging komen’. Het experiment is van, voor, door en met wijkbewoners, die ondersteund worden door organisaties en professionals. Organisaties en professionals zijn dienstbaar aan de wijkbewoners. Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag.

Het goede gesprek/ de dialoog is het vehicle om samen met buurtbewoners hieraan invulling te geven. Wat we beogen is om vanuit de wens en kracht van de bewoners groei te realiseren. Dit op de thema’s die de inwoners van Colmschate Zuid belangrijk vinden.

Onze dagelijkse openstelling van ons sportieve buurthuis maakt de omgeving nieuwsgierig en nodigt uit om eens bij ons aan te komen. Samen met verbindingscentrum de Fontein zetten wij Lifestyle Change breed uit in onze wijk. Wij hebben ons netwerk sterk vergroot en onze community benadering heeft de samenwerking met instanties, organisaties, bedrijven en wijkbewoners meer doen participeren. De laagdrempeligheid, het nieuwe werken (Lifestyle Change) de vele (beweeg)activiteiten voor en met verschillende groepsdoelen die wij ontplooien en ontwikkelen heeft een positief effect op de mens en onze omgeving.  Onlangs is gebleken dat de zorgkosten voor Colmschate Zuid is afgenomen. De effecten van ons nieuwe werken gaat zeker nog verdere verlagingen betekenen. Een actiever, veiliger en socialere wijk. Een wijk voor elkaar!

BEWEZEN EFFECTIEF
…..

Resultaten uit onderzoek en de praktijk laten het zien: onze zelfontwikkelde Lifestyle Change methodiek wérkt. Dit komt doordat:

·       Je met elkaar werkt, dat stimuleert

·       Je zelf bepaalt wat je wilt, wat je doelen zijn

·       Wij jouw motivatie, gedrevenheid en talent stimuleren

·       Je op je eigen niveau kunt meedoen

·       Je elke dag van 9.00 uur tot 23.00 uur terecht kunt

·       Het dichtbij én gezellig is!

Regie, kwaliteit van eigen leven en ontwikkelingen van deze noteren alsook de algemene gezondheid. Wij gaan uit van gezondheid en gedrag.
Meer weten over onze Lifestyle Change methodiek of de effecten? Neem contact met ons op.

MEER DAN VOETBAL…

Verbinden met je “voetbal”club

SV Helios is een succesvolle voetbalvereniging met 900 leden waaronder ruim 130 vrijwilligers. De voetbalvereniging is een vitale sportvereniging met veel maatschappelijke activiteiten voor buurt- en streekbewoners, werknemers en verschillende andere doelgroepen. Stichting Wijk voor elkaar is opgericht om het maatschappelijke beleid van de vereniging uit te voeren.

Afgelopen jaren hebben vele pilotprojecten plaatsgevonden en activiteiten voor senioren, dementerenden, mensen met een beperking, vluchtelingen, kinderen van basisscholen in de wijk, studenten van MBO en HBO, werknemers van het nabijgelegen industrieterrein de Weteringen, werkzoekenden en een groeiend aantal buurtbewoners. 

De accommodatie van SV Helios leent zich als sportief buurthuis voor de wijk. Kom gerust eens langs!

WIJKGERICHTE GEZONDHEIDSBEVORDERING…

Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag

De Lifestyle Change methodiek is een aanpak waarbij het welzijn (en daarmee ook de gezondheid) van de bewoners in een wijk, buurt of stad versterkt wordt. Kernwoorden zijn: meedoen en het versterken van de eigen kracht. Het hoofddoel is dat inwoners zélf de regie hebben. 

Samen met verbindingscentrum de Fontein en de 5Hoek zetten wij Lifestyle Change breed uit in onze wijk. Wij hebben ons netwerk sterk vergroot en deze community benadering heeft de samenwerking met instanties, organisaties, bedrijven bevorderd en wijkbewoners meer doen participeren. De laagdrempeligheid, het nieuwe werken (Lifestyle Change) de vele (beweeg)activiteiten voor en met verschillende groepsdoelen die wij ontplooien en ontwikkelen heeft een positief effect op de mens en onze omgeving.  Onlangs is gebleken dat de zorgkosten voor Colmschate Zuid is afgenomen. De effecten van ons nieuwe werken gaat zeker nog verdere verlagingen betekenen. Een actiever, veiliger en socialere wijk. Een wijk voor elkaar!

AGENDA

< 2021 >
April
«
»
Maa
Din
Woe
Don
Vrij
Zat
Zon
maart
maart
maart
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
mei
mei

Onze partners…

Klik op onderstaande logo’s voor meer informatie